Дімітрі Каландадзе: український титан назавжди розірве залежність Заходу і Європи від рф

Сьогодні відбувається глобальна битва за домінування у сфері критичних мінералів і ми стаємо свідками того, як руйнується стара світова система, де рф вже немає місця. Це зовсім новий економічний фронт західного світу проти російського режиму.

За словами члена правління АТ «ОГХК» Дімітрі Каландадзе, Україна стоїть перед унікальним вікном можливостей і є своєрідним каталізатором для перебудови світової титанової карти. Якщо раніше ми виробляли лише сировину, то зараз тримаємо курс на виробництво пігменту tio2, який займає 95% ринку, і металевого титану, що становить 5% від усього ринку.

Вже зараз ми виходимо на нові ринки збуту, крок за кроком впроваджуємо інноваційні технології на виробництвах та працюємо над збільшенням ресурсної бази.

«Прямо зараз пишеться новий розділ у світовій історії та наша головна мета – присутність України на світових ринках, як сильний гравець. Я впевнений, що до 2030 року рф зникне з титанової карти світу, а замість неї з’явиться новий, сильний гравець – Україна! Ми виграємо цей фронт!» , – резюмував Каландадзе.