Приборкувач сталевих гігантів

На нашому підприємстві працює багато унікальних спеціалістів, професіоналів найвищого класу. Завдяки їхнім знанням, досвіду та відданості справі АТ «ОГХК» є одним з лідерів титанової галузі. Про найвидатніших співробітників, гордість нашої компанії, розповідаємо напередодні професійного свята – Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.

Вже 27 років працює машиністом гігантського роторного екскаватора філії «ВГМК» Анатолій Олександрович Доброгорський – майстер своєї справи та чудова людина. Розпочав Анатолій Олександрович свій трудовий шлях ще в 1980 році, відразу після закінчення школи, на Вільногірському комбінаті в цеху гірничо-технічного транспорту. Невдовзі – повістка до армії і два роки служби в Афганістані. Змужнілим та загартованим чоловіком прийшов Анатолій додому і повернувся на ВДГМК слюсарем з ремонту гірничого обладнання. У 1986 році йому запропонували посаду помічника машиніста екскаватора ERs 710 і він, відстажувавшись, приступив до виконання своїх нових обов’язків. Старання та вміння Анатолія Доброгорського були помічені і оцінені керівництвом. Через два роки він уже працював машиністом екскаватора, на який прийшов помічником.

В 1992 році Анатолій Олександрович продовжив роботу машиністом на кар’єрі №7, а в 94-му змінив свою робочу машину на екскаватор KU-800. «В цей час мій наставник Віктор Васильович Лимар, який був машиністом KU-800, перейшов працювати механіком, – розповідає Анатолій Доброгорський. – А я, виходить, на його місце став. Порівняно з колишнім екскаватором збільшився екіпаж з двох до шести чоловік, та й сам екскаватор був уже не ланцюговий, а роторний, одначе навчитися можна усьому».

Анатолій Олександрович розповів, що його екіпаж стабільний уже років 20, тому колеги розуміють один одного з півслова. І хоча в ремонті машина складна, та команда досвідчених механіків і енергетиків дають їй лад. На запитання чи подобається робота, Анатолій Доброгорський відповів: «Дуже подобається. Спочатку, звичайно, було тяжко. Я, навіть, не знаю як би склалося моє життя по-іншому. Коли йдеш, відпрацювавши зміну, не відпочивавши ні на хвилину, зморений… та знаєш, що своє завдання виконав і відчуваєш особливе душевне піднесення».

Колеги відзначають, що Анатолій Олександрович – не лише спеціаліст з величезним досвідом, який швидко та правильно приймає рішення. Він – чудовий наставник і гарна людина, завжди підкаже та допоможе. Люди під його керівництвом працюють з задоволенням.

Має Анатолій Олександрович Доброгорський чудову родину – красуню-дружину та двох донечок. А ще у чоловіка є хобі – садівництво, фруктові дерева на його дачній ділянці рясно родять смачними плодами. Він досвідчений садівник: і не лише порадами, а й ділом допомагає людям з оновленням дерев, його чарівні руки подарували нове життя не одній сотні рослин.