Суд скасував незаконний арешт продукції АТ «ОГХК»

Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу скасував незаконний арешт продукції «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії» та повернув 5616,6 т рутилового концентрату. Відповідне рішення було ухвалене на відкритому судовому засіданні 29 січня 2021 року.

Судно-транспортувальник з означеним рутиловим концентратом, призначеним східно-азійській трейдинговій фірмі IMMCO Trade PTE. LTD, умисно блокували в порту за сумнівним кримінальним провадженням, датованим серпнем 2020 року. Водночас контракт з IMMCO Trade PTE. LTD був укладений два місяці потому, в жовтні 2020 року. Представники прокуратури та СБУ здійснили низку безпрецедентних процесуальних порушень у ході проведення слідчих дій.

«Рішення суду було цілком очікуваним для нас. Адже трейдер IMMCO TRADE PTE. LTD придбав рутиловий концентрат за ринковою ціною, контракт з цією компанією укладено з дотриманням усіх необхідних процедур, і я на цьому неодноразово наголошував. Зірвати угоду намагались представники відомих фінансово-промислових груп, яким невигідна приватизація «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії». Приватизації – бути, будь-які намагання зловмисників перешкодити їй приречені на провал», – прокоментував рішення суду т.в.о. голови правління АТ «ОГХК».