Справа проти ОГХК: олігархи тиснуть на суд та блокують контракти компанії

«Об’єднана гірничо-хімічна компанія» повідомляє про спроби олігархів чинити тиск на Дзержинський райсуд Кривого Рогу прямо напередодні засідання, яке має відбутися 29 січня.

Черговою спробою тиску стало розповсюдження у ЗМІ сфальсифікованої інформації про нібито підробку офіційних документів компанією. Ці повідомлення не відповідають дійсності, наносять шкоду репутації державного підприємства та є спробою тиску на суд.

Всі контракти між АТ «ОГХК» та компанією IMMCO TRADE PTE LTD, як і з усіма іншими контрагентами, були укладені абсолютно законно, з дотриманням усіх необхідних процедур. Митне оформлення товару виконане у повній відповідності до вимог закону. Жодних офіційних представлень стосовно фальсифікації контрактів АТ «ОГХК» з боку Генеральної прокуратури не надходило.

«Представники фінансово-промислових груп, що втратили контроль над ОГХК, вчергове намагаються зірвати приватизацію та повернути собі доступ до державних коштів. Спочатку вони намагались діяти через корумпованих правоохоронців, тепер от роблять спроби тиснути на суд, розповсюджуючи відверто неправдиві домисли», — повідомив т.в.о. голови правління АТ «ОГХК».