Інклюзія – це одна з основ сучасного суспільства

Днями на базі Палацу культури та спорту філії “ІГЗК” АТ “ОГХК” відбувся 19-ий обласний фестиваль творчості дітей та молоді з інвалідністю «Райдуга». Цьогоріч захід об’єднав майже 200 вихованців з 11 різних закладів Житомирщини. До організації цього свята активно долучилася й «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».
З року в рік цей фестиваль привертає увагу громадськості до потреб та проблем дітей й молоді з інвалідністю.
Для діток створили декорації та фотозони, змонтували безліч цікавих майданчиків з іграми, творчостями та навчанням. А ще на фестивалі проходила виставка картин та декоративних виробів учасників «Райдуги», а також святковий концерт, адже Фестиваль на сьогодні є чи не єдиною платформою для виступу дітей та молоді з інвалідністю. Наприкінці свята учасників пригостили смаколиками та влаштували дитячу дискотеку.

Важливо пам’ятати, що кожна дитина – це цілий світ, особистість, яка може змінити життя кожного з нас. Інклюзія – це одна з основ сучасного суспільства та головна цінність у європейській культурі. Нині Україна тримає курс на членство в ЄС та НАТО, а відповідно ми повинні підтримувати та розвивати культуру соціалізації дітей та людей з інвалідністю.
Сподіваємося, цього разу нам вдалося підняти настрій та подарувати трошки тепла молодому поколінню, і зі свого боку АТ «ОГХК» буде й надалі сприяти таким заходам.