Проведення аукціону з приватизації АТ «ОГХК» заплановано на кінець 1 – початок 2 кварталу 2021 року

Проведення аукціону з приватизації АТ «ОГХК» заплановано на кінець 1 – початок 2 кварталу 2021 року. Про це повідомив Фонд державного майна України, в управлінні якого перебуває підприємство.

Необхідною умовою проведення аукціону має стати розблокування Верховною Радою великої приватизації, яка була зупинена через епідемію COVID-19.

Стартова ціна «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії» буде визначена радником із приватизації, після чого її затвердить Кабінет міністрів.

Наразі в компанії працює аукціонна комісія, яка формує приватизаційні умови, що згодом будуть направлені до Уряду для затвердження. До складу комісії входять представники влади та суміжних підприємств-лідерів галузі, органи контролю. Зокрема, це представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів, СБУ, Фонду держмайна, Дніпропетровської та Житомирської облдержадміністрацій, а також безпосередньо т.в.о. голови правління ОГХК Артур Сомов і голова первинної організації ПМГУ філії «ВГМК» Федір Клименко, який діє з правом дорадчого голосу. Вимоги до інвестора, серед іншого, включатимуть заборону на скорочення робочих місць впродовж визначеного періоду, а також зобов’язання щодо забезпечення соціального пакету для всіх представників трудового колективу.