Приватизація ОГХК може принести державі 3,7 млрд грн

3,7 млрд грн – стартова ціна, що визначена та запропонована радником з приватизації АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” та погоджена членами аукціонної комісії на засіданні 16 квітня 2021 року.

У засіданні аукціонної комісії взяли участь т.в.о. голови правління АТ “ОГХК” Артур Сомов, представники Фонду державного майна України, Мінекономіки, Дніпропетровської та Житомирської ОДА.

При формуванні стартової ціни було взято до розгляду багато чинників. Серед основних – підтверджене збільшення вдвічі запасів на філії «ВГМК» та покращення фінансових показників ОГХК, зокрема зростання операційного прибутку. Також на ціну вплинула поточна кон’юнктура світового ринку титану.

Приватизація компанії не несе економічних чи безпекових ризиків для економіки України. Серед вимог до потенційного інвестора, що містяться в умовах продажу підприємства, – модернізація виробництва та збереження соціальних гарантій для трудового колективу АТ «ОГХК».

«Відстоювання умов колективного договору для працівників компанії та гарантії вчасної виплати зарплат – умови, на яких я наполягав, адже вважаю їх пріоритетними. Трудові колективи комбінатів – основний ресурс «ОГХК», про який треба подбати передовсім», – прокоментував результати засідання комісії т.в.о. голови правління ОГХК Артур Сомов.

ОГХК стане першим об’єктом, виставленим на аукціон великої приватизації.