ОГХК розпочало перші відвантаження ільменіту «ІГЗК» для європейського замовника 

На початку жовтня АТ «ОГХК» розпочало відвантаження готової продукції виробництва філії «ІГЗК», а саме ільменітового концентрату. Даний контракт передбачає реалізацію 30 000 тонн готової продукції до кінця 2023 року. Замовником об’єму є чеське підприємство, яке є одним з найбільших виробників пігменту титану в Європі. До слова, 95%  усієї світової титанової сировини переробляється на пігмент TiO2, а він присутній  у більшості повсякденних для нас речей — від паперу до косметики.

Варто додати, що це перші відвантаження ільменіту з Іршанської філії у 2023 році. Через воєнний стан, зруйновану логістику та постійні обстріли протягом 2022 року склади філії були переповнені продукцією. Це було ключовою перешкодою для повноцінного запуску заводу та подальшого видобутку руди.

Нині оновлений менеджмент докладає максимум зусиль для реалізації ільменітового концентрату філії «ІГЗК» та налагоджує пряму комунікацію з потенційними клієнтами. 

Загалом, до кінця року заплановано відвантаження ще близько 105 тис. тонн ільменітового концентрату  АТ «ОГХК» на європейські та американські ринки.