ОГХК приймала Прем’єр-міністра та віце-президента Європейської комісії

Філію «Іршанський ГЗК» АТ «ОГХК» 12 липня відвідали з візитом Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та віце-президент Європейської комісії Марош Шефчовіч. Поважні гості провели робочу зустріч з керівництвом компанії на чолі з т.в.о. голови правління АТ «ОГХК» Артуром Сомовим, ознайомилися з комбінатом, виробничими процесами і засвідчили великий потенціал ІГЗК з огляду на міжнародне співробітництво та приватизацію ОГХК.

За результатами зустрічі Голова уряду підкреслив, що для України важливо забезпечити комплексний видобуток власних корисних копалин і створити потужності з їх переробки й збагачення всередині країни. Тож Україна створює сприятливі умови для залучення інвесторів та відкриває двері для стратегічного іноземного капіталу у сферу надрокористування.

«Україна має значний потенціал для того, щоб стати одним із лідерів світу у сфері видобутку критичної сировини та надійним постачальником її для партнерів по НАТО. Нарощування видобутку металів майбутнього дасть змогу розвивати в Україні нові галузі переробної промисловості, залучати інвестиції та створювати нові робочі місця», — наголосив Денис Шмигаль.

«ОГХК – найбільша компанія в Європі з видобутку ільменіту, рутилу та циркону. Приватизація нашого підприємства є важливою подією для світового титанового ринку. Сьогоднішня зустріч за участі поважних гостей є тому свідченням. Як і те, що інтерес до участі в аукціоні висловили більше 10 великих міжнародних компаній. ОГХК тісно інтегрована в світову економіку, ми експортуємо більше 90% нашої продукції до 35 країн. І є всі можливості для взаємовигідного поглиблення міжнародної співпраці. Приватизація ОГХК дасть змогу ці можливості реалізувати», – підкреслив Артур Сомов.