ОГХК отримала спецдозвіл на розробку Селищанського родовища

АТ «ОГХК» отримало право придбання спецдозволу на геологічне вивчення і дослідно-промислову розробку титанових руд на ділянці Селищанська (Житомирська обл.) Протокол електронного аукціону з придбання відповідного спецдозволу, який визначає переможцем торгів АТ «ОГХК», було підписано головою Державної служби геології та надр України Романом Опімахом 5 серпня 2021 року. За спецдозвіл строком дії у п’ять років компанія заплатить 50 млн грн. Отримання спецдозволу на розробку Селищанського родовища розширює сировинну базу ОГХК і матиме позитивний вплив на ціну підприємства на приватизаційному аукціоні.

«Те, що ми отримали спецдозвіл на розробку Селищанського родовища, – важливо не лише для нашої компанії, а й для Житомирщини. Це забезпечує роботою колектив Іршанського комбінату на роки, гарантує надходження до бюджетів, розвиток регіону. Упродовж 2-3 днів ми перерахуємо кошти за спецдозвіл, і почнемо підготовку до геологічного вивчення ділянки», – заявив Артур Сомов, т.в.о. голови правління АТ «ОГХК».

Електронний аукціон за спецдозвіл на розробку Селищанського родовища пройшов ще в квітні поточного року, АТ «ОГХК» брало в ньому участь. Тоді переможцем аукціону було визначено ТОВ «Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат», яке зробило вищу цінову пропозицію. Через позбавлення ТОВ «Межиріченський ГЗК» права на отримання спеціального дозволу, воно перейшло до АТ «ОГХК» як учасника аукціону, що запропонував наступну найвищу ціну.