ОГХК модернізує технологічні процеси

Цього місяця АТ «ОГХК» розпочинає масштабний проєкт з модернізації технологічної схеми переробки кварцових пісків філії «ВГМК». Оновлена схема не лише надасть можливість випускати якісний скляний пісок ВС-30, а й дозволить додатково отримувати 5–10% основних концентратів на рік.

Спеціалісти підприємства провели велику роботу з розрахунку доцільності цього проєкту, підготовки зручної локації та придбання необхідного обладнання. Зокрема, було придбано модулі гвинтових сепараторів компанії Multotec та необхідне насосне обладнання, спеціально виготовлене для нашого підприємства компанією ТОВ «СВ ТЕК». Загалом, витрати склали трохи більше 30 млн грн.

Суть впровадження у наступному: до існуючої схеми отримання скляних пісків високої якості ВС-30 буде доданий спеціальний дешламатор – проміжна ємність, де проходитиме осадження найкориснішої частини пульпи та усереднення її для стабільної роботи усієї технологічної схеми. Також у ланцюжок буде додано низку модулів гвинтових сепараторів, де й буде відбуватися додаткове вилучення цінного колективного концентрату. Який після розділення і сепарації перетвориться на основні концентрати.