ОГХК заробила додаткових 10 млн грн при реалізації руди з Іршанського ГЗК

Попередньо заблокований правоохоронцями НАБУ та САП в Одеському морському торговельному порту ільменітовий концентрат з Іршанського гірничо-збагачувального комбінату, що є складовою частиною АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», відвантажуватиметься новому контрагенту за вищою більш ніж на 10 мільйонів гривень вартістю.

«Попри поширення коронакризи та обвал ціни на титановому ринку майже на 15%, ми знайшли контрагента, з яким співпрацюватимемо на вигідних умовах. Арештована продукція згідно з новим договором буде реалізована на 10 млн грн дорожче. Причому в порівнянні з попередньо

укладеними старим менеджментом

контрактами, відстрочення оплати скорочено зі 120 до 15 днів. Рішення нового керівництва ОГХК відмовитися від всіх ненадійних підрядників і натомість шукати альтернативні шляхи збуту показує перші результати», – зауважує Пітер Девіс, т.в.о. голови правління АТ «ОГХК».

Наразі ОГХК поступово рухається до масштабування виробничих потужностей напередодні приватизації: на Іршанському ГЗК проведено капітальний ремонт збагачувальної фабрики, що спеціалізується на випуску ільменітового концентрату; запущено процес укладання нових угод з контрагентами за зміненими обов’язковими умовами, ключовими серед яких є часткова передплата та відсутність посередників.