На 20% підвищено заробітні плати працівників підприємств АТ «ОГХК»

З 1 серпня 2020 р. для всіх співробітників філій АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» – Вільногірського ГМК та Іршанського ГЗК – заробітну плату підвищено на 20%, порівняно з попереднім періодом. Відповідне рішення було прийняте на засіданні правління компанії 3 серпня 2020 р.

Нове керівництво спрямувало всі основні фінансові ресурси ОГХК на впровадження вдосконаленої політики соціального захисту працівників АТ «ОГХК», зокрема на підвищення заробітних плат на комбінатах, що є одним з ключових питань в оновленій програмі.

«Виведення підприємства з кризового стану не є процесом одного дня. Ми маємо чіткий фінансовий план, а також розробили низку програм з модернізації виробництва та соціальної підтримки працівників. Це наші орієнтири, за якими ми впевнено рухаємося. У липні, після періоду «турбулентності», спричиненого ліквідацією корупційних схем, ОГХК вийшла на штатний режим роботи. Тепер ми можемо підвищити заробітні плати та гарантувати їх своєчасну виплату в повному обсязі для всіх співробітників наших комбінатів. У межах впровадження нової програми соціального захисту на ОГХК передбачені також інші соціальні гарантії для працівників, про це розповімо згодом», — повідомив т.в.о. голови правління АТ «ОГХК» Пітер Девіс.

«Злагоджені високопрофесійні трудові колективи комбінатів ОГХК – найголовніший актив підприємства. І ми бачимо, що нове керівництво компанії це розуміє, опікується людьми не лише на словах, а й на ділі. Від імені профспілкового комітету ПОП «ВГМК» хочу висловити подяку адміністрації за дотримання зобов’язань щодо соціального захисту працівників у цей непростий час», — зазначив голова профспілкового комітету ПОП «ВГМК» Клименко Ф. Ф.

Забезпечення соціальних гарантій для працівників АТ «ОГХК» у період пандемії COVID-19 керівництво підприємства розглядає як одне зі своїх найголовніших завдань. Підвищення заробітних плат на комбінатах підтримає людей у період економічної кризи, водночас це збільшить дохідну базу місцевих бюджетів Вільногірська та Іршанська, що є сприятливим явищем для поступового вирішення локальних соціальних проблем та підвищення інвестиційної привабливості даних регіонів.