На філії «ВГМК» проведено комплекс робіт для підвищення якості оборотної води

Освітлення води, задіяної в циклі оборотного водопостачання збагачувального виробництва, – важлива складова технологічного процесу Вільногірського ГМК. Освітлення вимагає регулярних днопоглиблювальних робіт в ковші водозабору та акваторії за допомогою спеціального обладнання – земснарядів.

Для розчистки акваторії водозабору балки Скаженої від донного мулу персоналом механо- та енергослужби Дільниці хвостового господарства, а також бригадами ремонтно-монтажного управління з використанням допоміжної техніки гірничотранспортного виробництва, було виконано ряд робіт.

Зокрема, було переміщено пульповод скиду земснаряду діаметром 600 мм в ємність С-4 кар’єру №7, подовжено та відновлено пульповод на намивній косі балки Скаженої. Також виконано перебазування земснаряду з плавбухтою та монтаж кабельної лінії енергопостачання до нового місця розташування, проведені будівельні роботи з улаштування майданчика підключення та обслуговування земснаряду, змонтовані переливні труби діаметром 1000 мм в тіло намивної коси хвостосховища.

Після виконання цих робіт дільниця отримала можливість розчищати від донного мулу акваторію водозабору балки Скаженої для формування додаткового об’єму та значного покращення якості оборотної води, що, в свою чергу, позитивно вплине на виконання планових показників з випуску готової продукції збагачувального виробництва.