На рахунках ОГХК є достатньо коштів для сплати боргів і заробітних плат

Виробництво на підприємствах, що входять у структуру Об’єднаної гірничо-хімічної компанії, відновиться, як тільки її правління отримає доступ до рахунків. Причиною призупинення комбінатів стала неможливість сплатити борги за електроенергію та паливо, а також вчасно виплатити заробітні плати, у зв’язку із блокуванням доступів до рахунків підприємства.

Тимчасові труднощі виникли в ОГХК через зміни в керівному складі, зумовлені екстреним звільненням Пітера Девіса.

Артур Сомов, заступник голови правління ОГХК, якого Кабінет Міністрів України у понеділок, 5 жовтня, погодив для тимчасового виконання обов’язків голови правління, повідомив, що перехідний процес — внесення змін до Єдиного державного реєстру, оновлення інформації в банках та перереєстрації цифрових підписів — займе кілька днів.

“На рахунках ОГХК є достатньо коштів для сплати всіх боргів, зокрема виробничих і зарплатних. Ми робимо все можливе, щоб пройти бюрократичні етапи швидше. За кілька днів ми отримаємо доступи до банківських рахунків ОГХК та в терміновому порядку виплатимо борги і відновимо виробництво на комбінатах”, — вказав Сомов.

Нагадаємо, 2 жовтня Фонд державного майна екстрено звільнив Пітера Девіса з посади т.в.о голови правління АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” на підставі отриманих фактів про порушення умов трудового контракту, висвітлених у тому числі у численних зверненнях народних депутатів України, Служби безпеки України та членів правління ОГХК щодо можливого завдання шкоди майновим інтересам держави.