НашіТитани: Історія Євгенія Шашко, машиніста крокуючого екскаватора філії «ВГМК»

Понад сорок років працює на гірничотранспортному виробництві філії «ВГМК» АТ «ОГХК» машиністом крокуючого екскаватора ЭШ Євгеній Миколайович Шашко. Відразу після закінчення навчання в гірничо-металургійного технікумі за направленням потрапив він до комбінату, де 1,5 року пропрацював електрослюсарем. Без відриву від виробництва освоїв професію машиніста екскаватора та опинився за важелями в кабіні залізного «монстра». «Колектив у нас завжди був дружним, – згадує Євгеній Миколайович, – ми розуміємо один одного з півслова, хоча у нашій професії інакше й не можна. Люблю свою роботу, намагався колись її змінити, але не зміг – серце моє тут». Зараз більшість колег уже вийшли на пенсію, а Євгеній продовжує працювати та навчати нове покоління машиністів, які приходять на гірничо-транспортне виробництво. Зараз середній вік машиніста екскаватора на нашому підприємстві становить 30 років, а от Євгеній Миколайович справжній «аксакал» ГТВ, близько сорока років працює в кар’єрі.
У Вільногірську чоловік зустрів і свою дружину, яка теж потрапила на наше підприємство за направленням, і до минулого року працювала в відділі головного механіка, а нещодавно вийшла на пенсію. Донька та син теж вирішили не змінювати сімейні традиції і влаштувалися на комбінат, донька – до конструкторського бюро, а син обрав шлях батька та працює у кар’єрі.
Весь свій вільний час Євгеній Олександрович проводить на дачі, вирощує овочі, фрукти, ягоди, а особлива увага тут відведена квітам. Квітникарі можуть позаздрити розмаїттю фарб, які буяють на клумбах та чарівному аромату, що приманює до себе не лише бджіл. Є у Євгенія маленька восьмирічна Аня онучка-помічниця, вона допомагає дідусеві доглядати за рослинами.
Сьогодні вся сім’я Євгенія Миколайовича працює на ВГМК. Підприємство стало для сім’ї Шашко другою домівкою, де їх поважають та цінують. «В країні війна, люди йдуть на фронт, всі знаходяться в постійному стресі й на роботі це теж позначається. Дуже приємно бачити, що не дивлячись на ці негаразди, наші керівники, майстри та бригадири справляються з усіма складнощами й перешкодами та вміло стабілізують ситуацію на ГТВ».