НашіТитани: Історія Павла Васяновича, начальника служби головного збагачувача філії «ІГЗК»

Професіоналами своєї справи не народжуються, ними – стають. Це велика і кропітка праця, яка бере свій початок ще з дитинства, зі звичайної дитячої мрії. Павло Васянович, будучи дитиною, щиро мріяв стати інженером. І це не дивно, адже він народився та виріс в селищі Іршанськ, яке збудоване навколо Іршанського гірничо-збагачувального комбінату, а головним прикладом для нього був батько, який майже весь свій трудовий шлях пройшов на ІГЗК. Сьогодні Павло займає посаду начальника служби головного збагачувача філії «ІГЗК» АТ «ОГХК».
Втілювати мрію в реальність, чоловік почав поступово. Після закінчення школи, пройшов відбір на ІГЗК, а вже влітку 2001 року отримав шанс навчатися у спеціалізованому ЗВО – Національному гірничому університеті (м. Дніпро) за напрямом “Збагачення корисних копалин”. У 2006 році, після закінчення університету, за направленням від комбінату, повернувся в селище та працевлаштувався майстром основної виробничої ділянки на Збагачувальну фабрику №1 філії «ІГЗК». З квітня 2008 року працював технологом Збагачувальної фабрики кар’єру №8. Надалі – впродовж 10 років працював головним інженером ЗФ №1 і ось вже 5 років обіймає посаду головного збагачувача філії (наразі начальник служби головного збагачувача) до сьогодні.

«Захоплення від сьогоднішньої роботи почав отримувати ще коли навчався в НГУ. Професія дуже цікава та приваблювала до себе. Вивчати різні методи збагачення корисних копалин, а потім ці методи бачити в справжньому житті – на виробництві, після їх впроваджування, це завжди дарувало велике задоволення, – ділиться Павло. – Завжди необхідно ставити максимальні цілі і йти до них. Наприклад, наразі є ціль – хочеться модернізувати наші збагачувальні фабрики новим технологічним обладнанням, яке спростить сам процес збагачення та підвищить ефективність вилучення корисної копалини – ільменіту, тобто підвищить випуск продукції.

Окрім роботи, у вільний час Павло полюбляє відпочивати з сім’єю на свіжому повітрі житомирського Полісся, подорожувати Україною та стежити за українським спортом (футбол, теніс, біатлон), а також мріє подорожувати по світу. Однак, сьогодні найбільша мрія нашого героя – це якнайшвидше завершення несправедливої війни.

Павло Васянович пройшов значний трудовий шлях, щоб стати тим, ким він є зараз. Ось його цінна порада молодшому поколінню, яке поповнює колектив підприємства: «Головне – поставити ціль в житті та не втрачати надії, а також необхідно щоб у молодого працівника було бажання, і тоді при виконанні всіх цих умов – буде отримано позитивний результат».