НашіТитани: Історія Миколи Сіліна, слюсара-ремонтника філії «ВГМК»

Людина, про яку всі колеги говорять: «майстер – золоті руки». Він той, хто ще в далекому 1984 закладав фундамент роботи «Вільногірського гірничо-металургійного Комбінату».

Микола Сілін народився, навчався та виріс в місті Вільногірськ. Він має дружину Світлану, доньку та маленьку онучку. Як Микола сам розповідає, 40 років тому він прийшов на «ВГМК» просто на екскурсію, яка закінчилася справою всього його життя. Зараз чоловік працює слюсарем-ремонтником дільниці гравітації збагачувального виробництва на філії «ВГМК» АТ «ОГХК».

Розпочав свій шлях, бувши слюсарем-ремонтником в підрядній організації РССУ, яка виконувала роботи на ЗВ і пропрацював там 9 років. Потім на зміну цій організації прийшла УМР і працівників РССУ перевели туди, а після її розформування усіх підрядників закріпили за фабрикою. Тож протягом 39 років змінювалися лише назви, а місце роботи було постійне – збагачувальне виробництво.

Як говорить сам Микола, робота йому подобається, і додає, якби не подобалась, то не працював би. Колектив у них дружний, розуміють один одного і завжди готові підставити плече допомоги. В наш час склад колективу почав змінюватись та поповнюватись новими кадрами. За час роботи на підприємстві чоловік постійно мав багато учнів, і це не дивно, адже йому є чого навчити «студентів». Частина з них і зараз працюють на підприємстві, частина захищають нашу країну на полі бою, а частина обрали собі інші місця роботи, але знання, отримані на підприємстві використовують і зараз.

«З того часу, як я прийшов на підприємство, порівнюючи з сьогоденням, – говорить Микола, – робота змінилася в кращий бік. Раніше обладнання було досить складним, а зараз набагато простіше. Приходять нові технології, все вдосконалюється».

За роки роботи на виробництві чоловік набув великого досвіду, який завжди використовував з максимальною користю для підприємства. За плечима майже 40 років на фабриці і за цей час він став визнаним фахівцем у своїй сфері.

Сергій Найда, колишній колега: – З Миколою Сіліним ми знайомі дуже давно, ще молодими спеціалістами прийшли на підприємство. Микола – майстер своєї справи, будь-яку роботу виконує професійно, все що попросиш зробить, у них вся бригада підібралась така. Микола завжди відповідально ставиться до своєї роботи, фахівець своєї справи й в колективі користується великою повагою. В простому житті – хороший друг, товариш, ніколи не відмовляє в ні в чому. Коли до нього не звернешся, завжди прийде на допомогу. Саме на таких людях тримається наш комбінат.