Ми зупинимо російські ракети: лідер титанової галузі АТ “ОГХК” вперше виходить на світовий ринок

Заради оборонної безпеки України наша компанія не допускає потрапляння титанової сировини до країни-агресора. “Жодного російського літака, жодної ворожої ракети не буде зроблено з українських матеріалів!”, – підкреслює т.в.о. Голови правління Владислав Іткін.

Тому сьогодні керівництво АТ “ОГХК” використовує всі можливості для збільшення потужності та прибутковості своїх підприємств. Мета очевидна – компанія, що успішно працює, постійно розвивається та спрямовує весь прибуток державі.

Як ми це робимо? Вводимо найкращі управлінські практики та знищуємо можливість корупційних схем завдяки системним змінам. Корупція під час війни – злочин проти обороноздатності держави. Тому що кожна вкрадена гривня – це удар по забезпеченню наших захисників. Сьогодні Товариство повністю очищене від посередницьких схем, які вимивали кошти на угодах та залишали державі лише збитки. 

Що найголовніше – АТ “ОГХК” вперше у своїй історії вийшло на світовий ринок самостійним гравцем. І вже уклало контракт з американською компанією The Chemours, яка входить до складу корпорації DuPont, про постачання 80 тисяч тонн титанової сировини в США. 

І всіх цих успіхів неможливо було б досягти без наших співробітників. Кожен із них сьогодні став героєм економічного фронту війни проти росії. Адже за період повномасштабного вторгнення наш колектив не припиняв своєї діяльності – попри небезпеку та пошкодження виробничих об’єктів через вибухи ворожих ракет. Бо розуміє свою відповідальність – державі потрібна сировина для бойової техніки та гроші для військових. Керівництво дякує працівникам за роботу, терпіння та хоробрість, які вони демонструють зараз.

Водночас, дійсно, російське вторгнення породило низку серйозних проблем, які позначилися й на діяльності АТ “ОГХК”. А саме: зниження пропускної спроможності прикордонних переходів, зростання вартості логістики, стагнацію ринків титановмісної сировини, високі ціни на енергоносії в Європі. Як наслідок, іноземні контрагенти зменшили обсяги закуповуваного товару.

Ще одним викликом для Товариства стали атаки проросійського олігарха. Завдяки рішенню судів йому вдалося позбавити АТ “ОГХК” права на дослідження Селищанського родовища на користь своєї підсанкційної компанії (рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 08.11.2022).  

Дозвіл на використання вищезгаданого родовища збільшив капіталізацію АТ “ОГХК” як об’єкту приватизації на 54 млн доларів. Але через судове рішення, до якого наше Товариство навіть не долучили, стратегічний актив держави знаходиться під загрозою.  

Крім того, репутаційний удар завдають і неправдиві звинувачення у постачанні сировини до країни-агресора. Подібні вкиди не тільки дискредитують Товариство перед європейськими та американськими партнерами, але й знижують довіру до держави в цілому. Адже сьогодні всі атаки на компанію – це атаки на Україну.

Попри російську агресію і втрату контрактів на поставки продукції, нам вдалося у найкоротші терміни переорієнтувати напрямок збуту продукції на західні ринки. Наразі вже накопичено 20 тисяч тонн ільменіту у польському порту Щецин. Ще 20 тисяч тонн перебувають у румунському порту Констанца. Проте доставити сировину компанії The Chemours поки що не вдалось – через те, що Державна служба експортного контролю не надає дозвіл на експорт партії.  

Україна сьогодні довела, що може успішно боротися з агресором, і підтверджує, що здатна перемогти. Також і АТ “ОГХК” активно демонструє, що здатне вести ефективний, чесний та прозорий бізнес – без корупції та нечесних посередників. І тому висловлюємо подяку Фонду державного майна, який 14.11.2022 погодив контракт з компанією The Chemours. 

Зараз менеджмент у тісній кооперації з колективом та органами влади працює над вирішенням вищезазначених труднощів. Зокрема, вже готується звернення до Офісу президента України, Кабінету Міністрів, а також інших відомств з проханням посприяти новим перемогам АТ “ОГХК”. Вони дозволять не лише позбавити агресора сировини, необхідної йому для війни проти нашої держави, а й принести значний прибуток бюджету. Адже кожен зароблений долар – це ще одна куля, випущена в російських окупантів.

Довідково:

The Chemours Company – всесвітньо відома американська хімічна компанія зі штаб-квартирою у Вілмінгтоні, штат Делавер, США. Компанія має високу репутацію, заснована в липні 2015 року як відокремлення від DuPont – найбільшого світового виробника хімічної продукції, заснованого у 1802 році.

044-359-02-50
info@umcc-titanium.com