Логістика, першочергові платежі, перспективи розвитку та план на 2024 рік – інтерв’ю першого заступника голови правління АТ “ОГХК” Єгора Перелигіна

В умовах повномасштабної війни найбільшу руйнацію для діяльності АТ “ОГХК” зазнала логістика. Така ситуація не лише у видобувній індустрії, а й, наприклад, в агросекторі, коли зерно стоїть заблоковане в портах. Такі реалії, бо нині в країні триває війна, а блокада моря та знищення можливості експорту – є одними зі стратегічних цілей нашого ворога.

За словами Перелигіна, зараз ланцюг логістики поступово вибудовується, але він став дорогим та багаторівневим. Вся процедура займає чимало часу, а відповідно й оплата за продукцію відбувається значно пізніше.

“Грошові ресурси не надходять миттєво. Бо є ризики комплаєнс, міжнародних ринків, які не дозволяють нашим покупцям сплачувати аванси в Україну. Є ризик в тому, що наш вантаж може йти один – два місяці, як це було влітку. Деякі наші вагони рухались надто повільно і могли стояти на вході до Ізмаїлу 30-50 днів. Ми, як менеджмент, маємо лімітований інструментарій розв’язання цих питань. Але зробили все, щоб акумуляція вантажу, нашої товарної продукції, йшла як можна швидше”, – зазначив Єгор Перелигін

Він також додав, що силами оновленого менеджменту, Іршанський ГЗК вперше за 2023 рік почав відвантаження на великого системного споживача нашої продукції у Європі. Паралельно ведуться перемовини з головним контрагентом з Північної Америки для ще однієї схожої поставки.

Детальніше дивіться за посиланням: https://youtube.com/watch?v=wVGHfgAJpEk&feature=shared