Його мета – чиста вода

Напередодні Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості ми розповідаємо про унікальних спеціалістів ОГХК, які упродовж багатьох років самовіддано працюють на благо всієї України, творячи славетну історію нашого підприємства.

Сучасний побут не можливий без чистої води. Вона потрібна всюди – пити, варити їжу, прати, мити… Зараз вода є в кожній оселі, а щоб зробити ту воду безпечною для споживання її очищують різними способами. На філії «ВГМК» навіть існує спеціальний підрозділ – цех водопостачання. І ось уже 44 роки працює там доброзичливий, позитивний робітник з відкритим серцем – Микола Павлович Папсуй, який відповідає за хлорування питної води для населення Вільногірська та потреб комбінату.

Зараз Микола Павлович має поважний вік, вагомий досвід та пошану колективу. А у 1977, коли тільки прийшов на комбінат, йому було лише 25 і за плечима – школа та кілька років роботи монтажником залізобетонних та металоконструкцій у підприємстві з будівництва підстанцій.

Микола Павлович розпочав працювати на ВГМК слюсарем-ремонтником пульпонасосної станції, яка у ті роки відносилась до ЦВП. Розповідає, що на базі комбінату пройшов навчання суміжним спеціальностям. Микола Папсуй освоїв професії машиніста мостового-козлового крана, тракториста-машиніста, комбайнера, слюсаря з ремонту вантажопідіймальних механізмів, водія навантажувача, стропальника-тельфериста, оператора хлораторної установки. Пізніше з пульпонасосної станції Миколу Павловича перевели до іншого цеху, де з 2000-го він почав працювати оператором хлораторної установки. І ось вже 21 рік незмінно виконує цю роботу.

Бути оператором хлораторної установки непросто, але Миколі Павловичу вдається не тільки це – він ще й коагуляторник та машиніст насосних установок. Стежить за насосами-дозаторами, готує робочий розчин для хлорування води, заповнює ємності, відкачує залишки, додає коагулянт… Микола Папсуй з посмішкою порівнює себе з сестрою-господинею. Виконує все чітко, за командою відповідального лаборанта. З таким досвідом та сумлінним ставленням до роботи Миколу Павловича в колективі всі люблять та поважають. Були часи, коли він навчався всьому, а сьогодні – навчає сам, і в нього це гарно виходить.

Окрім сталості у роботі Микола Павлович має сталість у подружньому житті – минулого року відсвяткував золоте весілля зі своєю «бабусею». Так він з посмішкою називає свою люблячу дружину, з якою прожив все життя разом. Мають четверо дітей – три доньки і сина, та аж дванадцять онуків і одного правнука. Ось така велика родина у Миколи Павловича!

У вільний від роботи час він займається потроху будівництвом вдома в селі Биково. А ще в Папсуїв є родинне хобі – їздити всією сім’єю на риболовлю.

Щира та відкрита людина, відповідальний та сумлінний працівник, люблячий чоловік, батько, дідусь та прадід – все це про Миколу Павловича Папсуя. Вдячні вам за вашу відданість комбінату та бажаємо довгих років життя і щастя вашій великій родині!