Знайомимо з управлінською командою ОГХК

Леонід Вікторович Бортнічук — член правління компанії, спеціалізується на юридично-правовому супроводженні. У його функціональному підпорядкуванні перебувають всі юридичні служби товариства: як центрального офісу, так і філій.

Понад 22 років життя Леонід Вікторович присвятив роботі в юридичній сфері, як в державному секторі (ДП НАЕК «Енергоатом», АТ «Укрпошта»), так і в приватному. Бортнічук має правовий досвід у найрізноманітніших галузях: гірничодобувній та коксохімічній, машинобудівній та аграрній, енергетичній, фінансовій, поштово-логістичній та суто юридичній. Його досягнення як керівника напряму правового забезпечення неодноразово здобували визнання колег. У 2017 р. очолювана Леонідом Вікторовичем юридична служба була названа кращою в плані корпоративного управління. У 2018 р. керований ним департамент визнали найкращим в правовій сфері транспортної логістики України. Самого ж Леоніда Бортнічука назвали кращим юрисконсультом у сфері банківського та фінансового права України 2019 року.

У складному для всіх 2020-му році юридичній службі ОГХК також довелося вирішувати чимало непростих питань. Це стосувалось налагодження операційного управління, супротиву недобросовісним контрагентам, і диверсій. Завдяки налагодженій співпраці спеціалістів нашого підприємства труднощі вдалося подолати.

«Зараз наша робота спрямована на те, щоб правильно пройти і закінчити 2020 рік, – наголошує Бортнічук, – Ми працюємо над вибудовуванням нормальних, спрямованих на поліпшення, більшу прозорість та підвищення економічної вигоди для товариства ланцюжків прийняття рішень, пов’язаних з безпомилковим проходженням документів в умовах зміненого менеджменту та поглядів на бізнес-процеси, які були до цього в компанії».

Дослідивши роботу багатьох юридичних служб українських підприємств Леонід Бортнічук зрозумів, яке велике значення має тісна робота з керівниками та спеціалістами цих департаментів на філіях, особливо в отриманні зворотного зв’язку. «Обмін думками, своєчасна координація і функціональна підтримка юридичних департаментів філій дуже важливі, тому ми працюємо над посиленням цих комунікацій. Налагодження максимально тісної взаємодії з усіма юридичними підрозділами ОГХК, об’єднання них в єдиний механізм – це одне з ключових завдань на найближчий час», – зазначає юрист.

Бортнічук підкреслює, що об’єктом його особливої уваги є інтереси працівників ОГХК. ВІн фокус своєї уваги зосереджує на тому, щоб матеріальне та соціальне забезпечення трудового колективу не постраждали за умов падіння ринків і проблем зі збутом продукції, а також в перспективі великої приватизації.

Ця робота включає, зокрема, розробку нового колективного договору, а також докладання зусиль задля налагодження взаємодії у роботі профспілкових рухів.