Заробітні плати трудовому колективу ОГХК виплатять за кілька днів

У зв’язку з непередбачуваними кадровими змінами в Об’єднаній гірничо-хімічній компанії, зокрема оновленням керівного складу компанії, виплата заробітних плат для працівників компанії відстрочена на кілька днів.

Затримка обумовлена необхідністю внесення змін до Єдиного державного реєстру, оновлення інформації в банках та перереєстрації цифрових підписів. Правління ОГХК за підтримки Фонду Держмайна України робить усе можливе, щоб пришвидшити перехідний процес, в якому зараз перебуває державне підприємство.

“За кілька днів ми зможемо виплатити заробітні плати для працівників ОГХК в повному обсязі. На жаль, компанія зараз переживає кризовий етап, пов’язаний зі звільненням Пітера Девіса, але всі кошти на рахунках ОГХК збережено, ми можемо виконати всі фінансові зобов’язання з незначною відстрочкою”, – повідомив новопризначений т.в.о. голови правління АТ “ОГХК” Артур Сомов.

Нагадаємо, 2 жовтня Фонд державного майна екстрено звільнив Пітера Девіса з посади т.в.о АТ “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” на підставі отриманих фактів про порушення умов трудового контракту, висвітлених у тому числі у численних зверненнях народних депутатів України, Служби безпеки України та членів правління ОГХК щодо можливого завдання шкоди майновим інтересам держави. Кабінет Міністрів України погодив на посаду тимчасового виконувача обов’язків голови правління ОГХК заступника голови правління Артура Сомова.