ЕКОНОМІКА 2024: бізнес-спільнота обговорила фінансові питання для розвитку підприємництва

Сьогодні відбувся захід
“Global Outlook: A Winning Vision”, який організовувала European Business Association. Наша компанія була однією з учасників.

Захід стосувався глобальних економічних прогнозів та роботи різних сфер бізнесу у 2024 році.

Під час заходу голова Національний банк України Андрій Пишний наголосив, що наша країна активно залучає міжнародні інвестиції. Саме вони є одним з пріоритетів роботи держави на 2024 рік, аби повернути довоєнний відсоток експортної виручки.

За словами експертів, цьогоріч макро- та мікро- прогнози є позитивними. Серед іншого, очікується зростання ВВП на 4%, на рівні 203 млрд дол. Це найбільша цифра в історії України.

Спікери також акцентували, що головний компонент успішного нарощення економіки нині залежить від допомоги США та ЄС, як головних стратегічних партнерів. Тому найближчим часом очікуємо позитивні рішення, адже це, зокрема, дозволить розширити проєкти з розвитку переробки, логістики, біотехнологій тощо.

«Сьогодні український бізнес та підприємства потребують більше кисню для розвитку. Ми стикаємося з безліччю викликів на різних рівнях роботи, але попри все тримаємося задля нашої країни та людей. Тому я дякую організаторам за подію, що дозволила більш глибоко поглянути у перспективи та прогнози економічного сектору, та подекуди скоригувати свої глобальні плани», – наголосив перший заступник голови правління АТ «ОГХК» Єгор Перелигін.