Дільниця доведення впізнає її по голосу

Про найкращих співробітників ОГХК, окрасу і гордість нашої компанії, ми розповідаємо напередодні професійного свята, Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. Адже саме завдяки знанням та досвіду першокласних спеціалістів наше підприємство є лідером промисловості України.

Інколи робота – це виконання вузько спрямованих функцій. Але деякі професії вимагають від працівника контролю безлічі процесів одночасно, чіткого орієнтування у всіх показниках та вчасно реагування на будь-які зміни. Саме таку професію має операторка пульта керування дільниці доведення збагачувального виробництва філії «ВГМК» АТ «ОГХК» Євгенія Миколаївна Швед.

Вже близько 33 років Євгенія Миколаївна здійснює керування потоково-транспортною системою дільниці доведення з щита №2. Вона координує дії персоналу технологічної зміни дільниці при веденні технологічного процесу, підтримує зв’язок з суміжними технологічними дільницями та інформує керівництво і персонал зміни про їх діяльність. Окрім того, Євгенія Швед відповідає за реєстрацію якісно-кількісних показників роботи технологічних переділів дільниці з приладів обліку, встановлених на щиту керування дільницею.

Трудовий шлях на комбінаті у Євгенії Миколаївни розпочався 45 років тому, в далекому 1976 р. До початку роботи операторкою пульта керування Євгенія Миколаївна працювала близько 12 років на інших ділянках збагачувального виробництва: на елеваторах та транспортерах, магнітній сепарації, фільтрах. Отриманий досвід та навички доповнили профільну освіту, Євгенія Швед закінчила Вільногірський технікум за спеціальністю технік-збагачувач.

Щоб працювати оператором пульта керування дільниці доведення необхідно володіти операціями з отримання усіх видів продукції, бути уважним і знати, що потрібно робити у будь-якій виробничий ситуації. Завдяки вимогливості до своєї роботи дільниця, яку обслуговує Євгенія Миколаївна, має зразкові високі показники.

Євгенія Миколаївна постійно підвищує рівень своєї професійної кваліфікації і, окрім того, опікується молодими працівниками – проводить наставницьку роботу, передає свій досвід, бере участь у підготовці та навчанні молоді виробничим навичкам.

Колеги підкреслюють, що Євгенія Миколаївна Швед – порядна, чесна і принципова. Вона має чудові організаторські здібності, тому з 1999 до 2003 року була депутатом міської ради м. Вільногірська.

Євгенія Миколаївна та її люблячий чоловік Микола разом вже 45 років. Побрались вони у 1976 році, тоді ж, коли Євгенія Швед прийшла працювати на комбінат. Подружжя проводить багато часу у селі, опікуючись батьківською хатою, – підтримують господарство та доглядають за садом і городом. До рідної хати люблять приїздити син з невісткою та двоє онуків 12 і 15 років.

На вигляд Євгенія Миколаївна спокійна та тендітна жінка, але коли її гострий погляд ловить зміну показників на моніторі – вона вмикає гучномовець. І вся дільниця доведення чує її впевнений голос, який інформує працівників зміни про те, що і де потрібно зробити. Посміхаючись, Євгенія Швед зазначає: на роботі так наговорюється, що вдома любить помовчати.

Добре, що на нашому підприємстві є такі професіонали з досвідом та знаннями. Велика шана вам, Євгеніє Миколаївно, та успіху у подальшій роботі!