Доступ до геологічної інформації ОГХК відкрито для потенційних інвесторів

Геологічна інформація щодо запасів корисних копалин, які розробляються “Об’єднаною гірничо-хімічною компанією”, відтепер перебуває у вільному доступі для потенційних інвесторів.

У рамках підготовки до приватизації ОГХК зняття обмеження щодо доступу до геологічної інформації ініціював Фонд державного майна України.

Вся інформація в повному обсязі знаходиться у вільному доступі для будь-якого потенційного інвестора та розміщена у віртуальній кімнаті даних.

Розміщення онлайн протоколів затвердження (апробації) запасів та ресурсів корисних копалин є одним із етапів політики відкритих дверей у сфері надрокористування, проголошеної урядом задля просування великої приватизації.

Відповідно до інформації АТ «ОГХК» є лідером в Європі та входить в перелік ТОП-10 світу з видобутку титанових та цирконових руд. Виробляє понад 350 тис. тонн концентратів титанових руд та циркону найвищої якості, що експортуються до 35 країн. Запаси АТ «ОГХК» дозволяють займати такі долі на світовому ринку: ільменіту – 2,3%, рутилу – 6,2%, циркону – 1.4%.

«Дуже важливою умовою покращення інвестиційного клімату держави є вільний доступ до даних про сировинну базу. Добре, що це розуміють і в Фонді державного майна, і в Державній службі геології та надр; і підтримують в Уряді та в Офісі Президента.

Всебічна підтримка великої приватизації дозволила нарешті зняти гриф “таємно” із запасів ОГХК.

Примітно, що оприлюднені показники запасів підтверджують, що ОГХК входить до десятки найбільших світових підприємств з видобутку титанових та цирконових руд», – відзначив т.в.о. голови правління АТ «ОГХК» Артур Сомов.

За повідомленням Держгеонадр, відкриття та спрощення доступу до геологічної інформації з грифом «таємно» та «ДСК» були ініційовані задля залучення стратегічних інвесторів до участі у великих українських проєктах.