В ОГХК спростовують ймовірність участі в санкційних операціях

Інформація щодо постачання АТ «ОГХК» продукції з порту Чорноморськ на окуповані території сфабрикована проти підприємства державного сектору економіки з прямою метою заплямування репутації напередодні приватизації попереднім менеджментом, який загруз у корупції.

АТ «ОГХК» працює із чеською компанією Belanto trade s.r.o., як і з іншими іноземними покупцями продукції АТ “ОГХК”, на умовах FCA згідно з міжнародними комерційними правилами Incoterms.

Відповідно до вказаних умов кінцевою точкою, в якій АТ “ОГХК” постачає продукцію, є певна залізнична станція на території України. Подальший логістичний ланцюжок переміщення продукції відбувається під безпосереднім контролем та під відповідальністю іноземної компанії-покупця.

Будучи відповідальним українським підприємством, ОГХК вимагає від усіх клієнтів дотримуватися обов’язкової умови – заборони проведення будь-яких торгово-економічних операцій на санкційних територіях, в тому числі на тимчасово окупованій території АРК.

У разі виявлення невідповідності заявленим умовам до підписання контракту або встановлення достовірних фактів про порушення такої умови під час виконання контракту зобов’язання сторін підлягають достроковому припиненню.

«Усі контракти ОГХК обов’язково містять незаперечну умову, яка однозначно забороняє наступний перепродаж придбаної у нас продукції компаніям, що знаходяться під санкціями. Більше того, підприємство ставить умову для контрагентів додавати аналогічний пункт до подальших договорів зі своїми клієнтами. Служба економічної безпеки перевіряє ділову історію та можливі ризики при постачанні щодо всіх потенційних контрагентів», — зауважує Артур Юлійович Сомов, т.в.о. голови правління АТ «ОГХК».