Вільногірська філія АТ «ОГХК» отримала якісні зміни та доповнення до колективного договору

Для філії «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» з 1 липня вступає в дію оновлений колективний договір. Зміни та пропозиції до договору, що був підписаний у 2016 році, погодили на засіданні 4 червня члени правління та Артур Сомов.

Оновлений колективний договір містить низку змін та доповнень у порівнянні з попереднім. При їх підготовці були враховані пропозиції працівників підприємства, профспілкових організацій комбінату та зауваження щодо трудових відносин компанії Baker McKenzie, радника Фонду державного майна України, в управлінні якого перебуває АТ «ОГХК».

Головні зміни стосуються низки соціальних гарантій для працівників. А саме: виплати заохочення працівникам за підсумками роботи філії за рік, збільшення премій на честь Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості, виплати заохочення для працівників, яким виповнюється 60 років.

Переглянуто порядок розрахунку виплат на оздоровлення. А також задекларовано матеріальну допомогу у разі смерті працівників чи пенсіонерів.

Увагу приділили й прийому на робочі місця студентів коледжів та професійно-технічних закладів для проходження практики.

«Від імені нашої профспілкової організації висловлюю велику подяку правлінню ОГХК за підтримку працівників. Людей хвилює питання, чи не погіршиться їх становище після приватизації. Погодження змін до колдоговору убезпечує працівників та спонукає їх працювати краще», – прокоментував прийняття оновленого колективного договору голова профспілкового комітету первинної організації ПМГУ «ВГМК» Федір Федорович Клименко, який був присутній на підписанні документу.

«Ми довго і ретельно готували зміни до колдоговору. Взагалі договір є неймовірно важливим для підприємства. Адже це гарантія повної соціальної захищеності працівників.

На основі Вільногірського колдоговору тепер ми готуємо аналогічні зміни та доповнення й до Іршанського договору. Зміни невдовзі будуть погоджені й для іршанців», – відзначив т.в.о. голови правління АТ «ОГХК» Артур Сомов.