Виконанню контракту ОГХК з Chemours перешкоджають диверсією

4 серпня 2020 року о 2:20 на залізничній станції «Верхівцеве» зловмисниками вчинено диверсійні дії – дії, спрямовані на невиконання контракту АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» з міжнародним контрагентом Chemours – відкрито 10 опломбованих вагонів-хоперів, завантажених ільменітовим концентратом з Вільногірського ГМК.

Вагони-хопери,  на яких було пошкоджено пломбування та відкрито засуви, є саморозвантажувальними бункерами для перевезення сипучих вантажів. Зумисне відкриття вагонів спричинило висипання ільменітового концентрату, що був відвантажений відповідно до контракту ОГХК з американським промисловим холдингом Chemours та направлявся до Одеського морського торгового порту. 

За фактом здійснення злочину проти державного підприємства та з метою пошуку зловмисників ОГХК звернулась до правоохоронних органів. 

«Ми розцінюємо відкриття вагонів-хоперів як дію, що вчинена умисно задля дестабілізації виробничого процесу на підприємствах ОГХК та зриву поставки продукції міжнародному контрагенту. Дуже цікаво, що минулого тижня попереднє керівництво ОГХК поширило інформацію про нібито зрив контракту ОГХК з Chemours, а сьогодні ми дізналися про добре сплановану диверсію», – повідомив Пітер Девіс, т.в.о. голови правління АТ «ОГХК». 

Нагадаємо, що екскерівництво ОГХК раніше поширило фейкову інформацію про невиконання ОГХК зобов’язання перед міжнародним контрагентом Chemours, що входить до холдингу Dupont. Тоді як ОГХК не припиняла співпрацювати з споживачем, навіть більше – сторони домовились про відвантаження продукції за ціною на 24% вищою.