АТ «ОГХК» сприяє отриманню першої професії для місцевої молоді

Наша компанія від початку свого заснування плідно співпрацює з навчальними закладами різного рівня акредитації міста, області та України в цілому. Одним з таких є «Вільногірський фаховий коледж Українського державного університету науки та технологій».

Від початку свого відкриття й до нині навчальний заклад підготував не одне покоління кваліфікованих спеціалістів для комбінату, а підприємство завжди з готовністю надавало виробничі підрозділи та найкращих наставників для проходження практики студентами.

6 лютого у Вільногірському фаховому коледжі пройшли кваліфікаційні іспити по закінченню практики на отримання робітничої професії. Проходили її студенти в різних підрозділах філії «ВГМК»: гірничотранспортному та збагачувальному виробництвах, ремонтно-монтажному управлінні, ремонтно-механічному цеху, енергоцеху під наглядом досвідчених спеціалістів. У складі екзаменаційних комісій працювали фахівці філії: заступник головного механіка філії Максим Жук, начальник СЕВТ Олег Калініченко, заступник начальника енергоцеху Володимир Шкробот. За підсумками іспитів студенти коледжу отримали кваліфікаційні розряди.

Перший заступник Голови правління АТ “ОГХК” Єгор Перелигін коментуючи цю діяльність, зазначив: «Для нас це своєрідне наставництво і місія, яка важлива для стабільного майбутнього не лише наших філій, а й місцевості, де вони розташовані – Вільногірську та Іршанську. Сьогодні кожен студент, який приходить до нас на практику – наш майбутній працівник, або ж фахівець, який буде сприяти благоустрою цих міст деінде. Тож сподіваємося наша співпраця з підготовки активної й професійної молоді дасть ефективні результати для кадрового потенціалу країни».