АТ «ОГХК» – підприємство рівних можливостей

На наших комбінатах багато жінок, які вправно виконують роботу, що донедавна вважалася суто чоловічою. Про професіоналок, які успішно користуються своєю освітою, знаннями та навичками, ми хочемо розповісти у перший тиждень весни – напередодні 8 березня.

На дільниці з ремонту транспорту механослужби гірничо-транспортного виробництва філії «ВГМК» в ремонтному відділенні №3 працює Галина Портнянко. У руках цієї спеціалістки звичайні шматки гуми перетворюються на порятунок для автомобілів нашого підприємства. Для неї виготовити гумові прокладки чи сальники – звичайна і відпрацьована до дрібниць процедура.

Загальний стаж роботи Галини на комбінаті – 22 роки, з яких 10 вона працює ремонтувальницею.

Спеціалістка розповідає, як, прийшовши до ремонтного відділення, сама намагалася зрозуміти все. Першою до її рук потрапила форма для заливання розтопленої гуми, з якої і розпочались робочі досліди.

Ця форма дотепер вірно слугує Галині.

«У нас чоловіки з повагою ставляться до жінок, – говорить Галина. – Пропонують свою допомогу, та я намагаюсь робити все сама. Мені подобається моя професія, і я не жалкую, що обрала її».

Як і професія, хобі у Галини теж не зовсім звичайне – вона виноградар зі стажем. Ретельно добирає сорти преміум-класу, дбайливо піклується і доглядає за рослинами, тож від бажаючих поласувати солодким частуванням відбою немає.

В ОГХК працюють неймовірні жінки, вітаємо усіх з прийдешнім святом!