АТ «ОГХК» – підприємство рівних можливостей

На наших комбінатах багато жінок, які вправно виконують роботу, що донедавна вважалася суто чоловічою. Про професіоналок, які успішно користуються своєю освітою, знаннями та навичками, ми хочемо розповісти у перший тиждень весни – напередодні 8 березня.

Анастасія Денисенко зовсім випадково почала працювати на дільниці з ремонту транспорту механослужби гірничо-транспортного виробництва в ремонтному відділенні №3 філії «ВГМК».

Коли прийшла влаштовуватися на роботу до відділу кадрів нашої компанії, їй запропонували посаду токаря з навчанням на підприємстві без відриву від виробництва. Настя завагалася: все ж таки, не звична для жінок професія… Та вирішила спробувати.

І ось уже третій рік працює токарем, має 4 розряд.

«Спочатку було складно, – пригадує Анастасія, – чоловіки з недовірою поглядали в мій бік. Молода, недосвідчена… Але я дуже старалася, і згодом недовіра зникла, тепер зі мною радяться та просять допомогти».

Після тривалої підготовки жінка опанувала професію, яка вимагає зосередженості, обережності та працелюбності.

У Анастасії поєдналися мистецтво володіння верстатом та вміння бачити кінцевий виріб в заготовці. Вона – майстер своєї справи.

Настя принесла з собою порядок та дисципліну. У суто чоловічому колективі, зазвичай, інші стосунки та форми комунікації, а присутність жінки поруч змушує колег ретельніше слідкувати за своєю поведінкою.

«Шукайте себе, займайтесь улюбленою справою, – говорить Анастасія, – і не бійтесь змінювати життя, коли щось не подобається!»