АТ «ОГХК» підводить попередні підсумки 2020 року: прибутковість підприємства зросла вшестеро

Компанія змогла стабілізувати роботу та покращити фінансові показники, що дозволило підвищити заробітні плати всім працівникам філій на 20%. Якщо минулого року чистий прибуток ОГХК склав близько 100 млн грн, то цього року компанія заробить майже 600 млн грн. Зріст фінансових показників – це результат не підвищення цін на продукцію (адже на тлі світової кризи ціни на світовому ринку навпаки дещо знизились), а наслідок зламу корупційних схем та модернізації системи закупівель і продажів.

Перебудова бізнес-процесів дала можливість контролювати прозорість всіх фінансових аспектів діяльності ОГХК. Наступним кроком, що покращить зв’язок між центральним офісом компанії та владними апаратами філій, стане інтенсифікація постійного діалогу з керівниками ВГМК та ІГЗК і представниками професійних спілок.

«Слід відзначити, що у питаннях оптимізації операційного управління ОГХК здійснила впевнений крок вперед. Для Фонду держмайна, який є представником акціонерів в особі держави, ми були і досі залишаємося показовим підприємством», – зазначає Артур Сомов, т.в.о. голови правління АТ «ОГХК».

Приватизація ОГХК нині перебуває на фінальному етапі. В компанії працює аукціонна комісія, до складу якої входять представники влади та суміжних підприємств-лідерів галузі, органи контролю. Зокрема, це представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів, СБУ, Фонду держмайна, Дніпропетровської та Житомирської облдержадміністрацій, а також безпосередньо т.в.о. голови правління ОГХК Артур Сомов і голова первинної організації ПМГУ філії «ВГМК» Федір Клименко, який діє з правом дорадчого голосу. Комісія формує приватизаційні умови, які згодом будуть направлені до Уряду для затвердження.

Вимоги до інвестора, серед іншого, включатимуть заборону на скорочення робочих місць впродовж визначеного періоду, а також зобов’язання щодо забезпечення соціального пакету для всіх представників трудового колективу.