АТ «ОГХК» оптимізувала структуру управління виробництвом

На філії «ВГМК» оновилась структура управління. Про основні зміни та переваги нової системи управління підприємством розповів начальник філії Володимир Миколайович Криштоп.

– Володимире Миколайовичу, чим викликана зміна структури управління Вільногірським комбінатом?

– З кінця лютого 2021 року я працюю в якості першої особи на філії «ВГМК». Одне з моїх найголовніших завдань – постійне покращення керованості підприємством та підвищення ефективності у виконанні роботи. Важливим аспектом цього є темп прийняття рішень та їх реалізація. А швидкість процесів напряму залежить від системи управління.

Я звернувся до головного офісу ОГХК зі своєю пропозицією переглянути структуру управління ВГМК, зменшити навантаженість робочими обов’язками певних посад, передовсім – головного інженера. Керівництво компанії мене вислухало, прийняло до уваги моє звернення та погодилось з логікою доводів. Кілька разів це питання розглядалося керівництвом компанії, вносились деякі зміни, і, зрештою, правлінням було погоджено нову структуру філії.

– Розкажіть, будь ласка, більше про нову структуру управління ВГМК.

– Комбінат – це, по-перше, виробництво з цілим комплексом циклів робіт – підготовчих, розкривних, видобувних, транспортувальних, збагачувальних тощо. І всі повинні працювати на це. На підприємстві, безсумнівно, повинна бути ланка, яка консолідуватиме вирішення всіх виробничих питань – видобуток, збагачення та випуск готової продукції. І, відповідно, людина, яка цю ланку очолить, – заступник начальника філії з виробництва.

Інші ж ланки структури підприємства повинні забезпечувати якісне функціонування основного виробництва. Ланка головного інженера – стабільність, безаварійність роботи підприємства, дотримання певних термінів і оптимальних витрат. Служба матеріально-технічного постачання і тендерних закупівель – придбання необхідних деталей, матеріалів, комплектуючих. Звичайно, однією з важливих ланок у цій структурі є служба заступника філії з питань охорони праці та промислової безпеки. А також служба заступника начальника філії зі стратегії розвитку бізнесу, яка має продати нашу продукцію. І, безсумнівно, служби, які відповідають за економіку та питання загального характеру. На мою думку, в даній структурі все вкладається в певну логіку.

– Чи слід чекати на якісь кадрові зміни внаслідок зміни системи управління комбінатом?

– З нових посад, які з’явились у новій структурі – це заступник начальника філії з виробництва, заступник начальника філії з питань матеріально-технічного постачання і тендерних закупівель.

Ще одна нова посада – помічник начальника філії. Це людина, яка виконує будь-які доручення начальника, пов’язані як з внутрішньою, так і з зовнішньою комунікацією підприємства. Контактує з головним офісом ОГХК, містом, партнерами, підрядниками тощо. Будь-яке прийняте рішення не принесе жодної користі підприємству, якщо воно не впроваджено в життя. Відповідно, повинна бути служба або конкретна особа, яка б контролювала впровадження рішень керівництва. Я планую делегувати право підпису за певними напрямами, тож помічник начальника філії зможе сам приймати ті управлінські рішення, які знаходитимуться в рамках його компетенції.

На сьогодні сформувалася нормальна дійова команда, яка готова до виконання усіх поставлених компанією завдань. Нова структура, на мій погляд, є керованою, прозорою, правильною стосовно оперативності прийняття рішень. Зміни підвищать ефективність управління виробництвом Вільногірського комбінату.