АТ «ОГХК» надає офіційний коментар щодо постачання своєї продукції і спростовує чергову «зраду»

Сьогодні видання «РБК- Україна» опублікувало статтю, яка містить фейкову інформацію про одну з найбільших гірничодобувних компаній України – АТ «ОГХК». У ній автор суб’єктивно стверджує про поставку титанової сировини, яку виробляє компанія, до рф. Так звана чергова «зрада», яку приписують українській державній компанії. 

У статті наводяться «факти» інсайдерів та фото щодо діяльності компанії. Однак, коментаря компанії, як одного з об’єктів публікації, в згаданій статті немає. 

Тож, звертаємося з вимогою до видання включити до згаданої статті офіційний коментар компанії з цього приводу та дати можливість українцям самостійно сформувати висновки:

«АТ «ОГХК» не співпрацює з державою-агресором і вже неодноразово доводила це в публічному просторі. Більше того, з лютого 2023 року компанія посилила політику контролю над експортними процедурами та змінила підходи до співпраці з покупцями. Зокрема ланцюг постачання, кінцеві споживачі та контроль використання продукції – чітко та суворо контролюються не лише працівниками компанії, а й представниками правоохоронних органів. Сам експорт ільменітового концентрату до кінцевого споживача відбувається лише у супроводі уповноважених представників правоохоронних органів, що вже виключає будь-які спроби доставки продукції стороннім особам. Окрім того, потенційні покупці ільменітового концентрату компанії підлягають низці попередніх перевірок з боку Служби Безпеки України та інших правоохоронних органів, аби переконатися, що українська продукція не потрапить до рук ворога. 

Щодо компанії SIC LUCEAT LUX KFT (Угорщина). АТ «ОГХК» ще у 2022 році продавала зазначеній компанії таку продукцію, як рутил, циркон, ставроліт, дистен-силіманітовий концентрат, що здебільшого використовується у скляній, ливарній та керамічній  промисловості. З початку широкомасштабної агресії рф проти України ця компанія припинила співпрацю з країною-агресором і після низки перевірок встановлено, що серед кінцевих споживачів контрагенти, які були пов’язані з рф у SIC LUCEAT LUX KFT (Угорщина) відсутні.

Щодо BioProfTech Sp. z o.o. (Польща). У 2022 році АТ «ОГХК» продала зазначеній компанії ільменітовий концентрат для кінцевого споживача в США, що підтверджено усіма необхідними документами. Крім того, щодо даної партії товару, АТ «ОГХК» були направлені відповідні звернення до Служби безпеки України та Офісу Генерального прокурора України в рамках діючої співпраці щодо контролю за доставкою вантажів.

Підсумуємо: усі закиди щодо постачання АТ «ОГХК» продукції до рф є фіктивними та не відповідають дійсності.  Наголошуємо, що будь-які спроби підриву національної та економічної безпеки  через не правдиву інформацію  є неприпустимими у воєнний час і можуть бути суворо покарані Законом України. Тим більше коли це стосується стратегічної продукції.

Пам’ятайте, брехня та наклепи – найлегший спосіб ворога дестабілізувати нас для своїх цілей. Тож завжди перевіряйте інформацію, яку споживаєте або публічно поширюєте.