АТ «ОГХК» офіційно спростовує постачання продукції до рф

АТ «ОГХК» не має жодних зв’язків з російською федерацією. Кінцеві споживачі продукції перевіряються не лише працівниками компанії, але також спеціально створеною робочою групою з представниками Генпрокуратури і СБУ. Перед укладанням кожного контракту та відвантаженням продукції група аналізує текст договору, трейдерів та кінцевих споживачів.

Тому звинувачення, наведені в ухвалі Печерського районного суду міста Києва від 8 вересня 2022 року, не відповідають дійсності та можуть розцінюватись як прояв тиску на компанію з метою її дискредитації перед європейськими та американськими партнерами.

Одночасне з цим розповсюдження в ЗМІ недостовірної  інформації про постачання ільменітового концентрату до росії може призвести до зупинки роботи компанії через блокування ринку збуту.

Позиція АТ “ОГХК”  підтверджується наступними фактами.

Іршанський ільменіт отримала американська The Chemours Company – складова DuPont

19,8 метричних тонн іршанського ільменіту були продані американській компанії The Chemours Company. Про отримання вантажу свідчить лист компанії-замовника сировини, в якому йдеться про розвантаження іршанського ільменіту в американському порту з судна “Mighty Maud” та подальші плани щодо його використання. Компанія у своєму зверненні гарантує використання титановмісної руди у виробництві хімічної продукції. Йдеться, зокрема, про автомобільну, лакофарбову, електронну та інші сфери виробництва.

Також The Chemours Company окремим пунктом засвідчує гарантії непередачі «за жодних обставин» іршанського ільменіту в росію та в інші країни, які перебувають під українськими торговими санкціями.

Покупець сплатив всі кошти

Cтаном на момент ухвалення судового рішення отримувач здійснив 100% оплати. Фінальна сума контракту з продажу 19.8 метричних тонн ільменітового концентрату становить 7 млн доларів США.

Торговий агент «BioProfTech» переміг на онлайн-аукціоні

Що стосується польської компанії «BioProfTech», то вона була обрана на прозорому електронному аукціоні. Продаж товару торговому агенту відбувся з умовами 100% передоплати. Сумарна вартість товару склала 350 доларів за тонну продукції. Для порівняння: вартість, що пропонується The Chemours Company напряму АТ «ОГХК» без торгового агента складає менше 300 доларів США за тонну, і це з відстрочкою платежу від 3 до 6 місяців.

Таким чином, усі звинувачення є надуманими та не відповідають дійсності. Разом із тим, цілеспрямовані спроби підірвати авторитет АТ “ОГХК” загрожують фінансовими втратами компанії через репутаційні ризики перед іноземними партнерами.

Сьогодні кожен сплачений долар за українські товари – це зброя для захисту у війні проти російських окупантів. Тому ми завжди будемо надійними гравцями на ринку цивілізованих держав, де не місце росії та іншим країнам-ізгоям.

АТ «ОГХК» спільно з Фондом Державного Майна України та правоохоронними органами і надалі вживатимуть всіх заходів щодо недопущення співпраці з окупантами та унеможливлення постачання продукції до росії.

Довідково:

The Chemours Company – всесвітньо відома американська хімічна компанія зі штаб-квартирою у Вілмінгтоні, штат Делавер, США. Компанія має високу репутацію, заснована в липні 2015 року як відокремлення від DuPont – найбільшого світового виробника хімічної продукції, заснованого у 1802 році.