АТ «ОГХК» завершило І квартал із чистим прибутком у 30 мільйонів

Це перевищує заплановану цифру в 20 млн грн і є чудовим показником у порівнянні з аналогічним період минулого року, який був збитковим.

За словами першого заступника голови правління Єгора Перелигіна, останні місяці 2023 року були складними, та попри це менеджменту вдалося закласти потужний ґрунт на 2024 рік.

«Ми доклали усіх зусиль, аби наш титановий гігант працював навіть у складних воєнних умовах. Численні переговори з контрагентами та розширення географії кінцевих покупців – наше основне завдання, яке ми успішно реалізуємо. Ми успішно перебудували свою логістику та маємо альтернативні шляхи постачання продукції. Тож, нині бренд державної компанії АТ «ОГХК» повертається на ринки ЄС та укріплюється на американських. Ми вже маємо чинні контракти на ~ 135 тис. тонн, а планові обсяги сягають понад 200 тис. тонн», – зазначив Єгор Перелигін.

Він додав, що наразі філії Товариства – «ІГЗК» та «ВГМК» – повністю завантажені відповідно до своїх планів. Необхідні категорії співробітників заброньовані й, що важливо, заборгованостей по заробітній платі немає.

Крім того, уся робота по стабілізації операційної діяльності Товариства проходить у тісній взаємодії менеджменту та Фонду держмайна. Завдяки цьому нагальні питання мають більш комплексний підхід та ефективні результати вже сьогодні.